Novio Nijmegen

april 2023 | ondernemer

Eind vorig jaar kwam er een heel bijzondere aanvraag binnen. Het fotograferen van een nieuw opgestarte Evangelische gemeente in Nijmegen. Nijmegen dat is voor mij een eind rijden, maar Wouter zijn woorden overtuigde mij om deze bijzondere opdracht aan te nemen:

Hi Dasja, we hebben elkaar wel eens ontmoet, de laatste keer was tijdens een fotoshoot met m’n schoonfamilie in Gouda een jaar of 5 geleden. Hele leuke foto’s zijn dat geworden! We hebben ze al jarenlang aan de muur hangen.

Sinds kort wonen wij weer in Nederland en wij zijn met een aantal anderen een kerk gestart in Nijmegen. We zijn druk bezig met alle voorbereidingen en hiervoor zijn we zijn op zoek naar een fotograaf met goede kwaliteiten en een persoonlijke touch. Ik moest gelijk aan jou denken!

We willen verschillende beelden laten maken. Binnen tijdens onze samenkomst om de sfeer vast te leggen, losse portretten voor een greenscreen en buiten op locatie met uitzicht op Nijmegen zodat we ook echt de stad kunnen betrekken bij de beelden. Ik neem aan dat dit een beetje anders is dan je normale fotoshoots, maar ik vroeg me af of je geïnteresseerd bent om met ons samen te werken?

Het is met name je persoonlijke connectie en personal touch om mensen op hun gemak te stellen en in beeld te brengen zoals ze zijn wat voor ons erg belangrijk is. Dat jij ook Christen bent en weet welke beelden passen bij het gevoel we willen delen is de kers op de taart.

We zouden heel graag met je willen samenwerken. Groetjes Wouter”

Novio Nijmegen

april 2023 | ondernemer

We hebben er van genoten! Het was precies wat we hadden gehoopt!

Deze fotoshoot was vooraf spannend, bijzonder mooi en een beetje gek. Hoeveel emoties kan je voelen? Maar tijdens de fotoshoot voelde ik alleen maar liefde, diepe connectie een stukje humor en dankbaarheid. Heel bijzonder om zo een halve dag met een tof team op te trekken.

We zijn gestart met de headshots voor het groene scherm. Ga maar zitten en adhock ontspannen voor de lens, dat is niet gemakkelijk. Naast mij stond iemand toe te kijken en zei: “Bij iedereen doe jij iets anders maar bij iedereen krijg je het in no time voor elkaar dat ze ontspannen en genieten, bizar hoe jij dat doet!” Bij de ene helpt een grapje, bij de ander trek ik een gekke bek en weer een ander geef ik de opdracht om op te staan en even alles uit zijn lijf te schudden. Dat is niet iets waar ik over nadenk, zo’n opdracht ontstaat gewoon. Iemand anders heeft de foto’s voorzien van verschillende gekleurde achtergronden, daar heb ik geen ervaring mee. Onderaan de blog zie je het eindresultaat van de headshots.

Daarna was het tijd voor sfeerbeelden, laten zien hoe een ‘gewone’ Zondagochtend bij hun in de kerk er uit ziet. Samen komen, samen zingen, samen aanbidden en lekker eten. Soms blijven ze als groep bij elkaar, soms gaan de mannen en vrouwen apart, samen God’s woord openen en avondmaal vieren. Nadat we binnen alle foto’s hadden gemaakt zijn we met z’n allen naar de Waal gereden voor foto’s met de stad als fotolocatie. Wauw, de brug De Lentloper is mooi! Ik kon het niet laten om daarvan ook een aantal foto’s te maken en ook van onder de brug. Wat is dat een prachtige brug zeg.

Dat de foto’s breed inzetbaar zijn en veel gebruikt kunnen worden vind ik heel belangrijk, daarom heb ik ook alle volwassenen los op de foto gezet als een van hun iets organiseert dan kan er straks op de website heel gemakkelijk zijn of haar foto bij gezet worden, zo makkelijk, zo simpel maar wel heel fijn om te hebben als kerk.

Zondag 7 mei is Novio Nijmegen hun eerste openbare kerkdienst en jij bent daarvoor ook meer dan welkom! Meer informatie hierover vind je op de website van Novio Nijmegen.

Dank je wel Wouter en het hele team voor jullie vertrouwen en jullie keuze voor mij als fotograaf. Heel kostbaar. Groetjes Dasja

Hierna was het tijd voor sfeerbeelden, laten zien hoe een ‘gewone’ Zondagochtend bij hun in de kerk er uit ziet. Samen komen, samen zingen, samen aanbidden en lekker eten. Soms blijven ze als groep bij elkaar soms gaan de mannen en vrouwen apart, samen God’s woord openen en avondmaal vieren. Na dit moment binnen zijn we met z’n allen naar de Waal gereden voor foto’s met de stad als fotolocatie. Wauw, de brug De Lentloper is mooi! Ik kon het niet laten om daarop ook een aantal foto’s te maken en er onder, wat is dat een prachtige brug zeg.

Dat de foto’s breed inzetbaar zijn en veel gebruikt kunnen worden vind ik heel belangrijk, daarom heb ik ook alle volwassenen los op de foto gezet als eentje van hun iets organiseert dan kan er straks op de website heel gemakkelijk zijn of haar foto bij gezet worden, zo makkelijk, zo simpel maar wel heel fijn om te hebben als kerk.

Zondag 7 mei is Novio Nijmegen hun eerste openbare kerkdienst en jij bent daarvoor ook meer dan welkom! Meer informatie hierover vind je op de website van Novio Nijmegen.

Dank je wel Wouter en het hele team voor jullie vertrouwen en jullie keuze voor mij als fotograaf. Heel kostbaar. Groetjes Dasja

Wow, prachtig geworden zeg. Heel blij mee Dasja!

Een prachtige, leuke, spontane fotografe die precies aanvoelt waar we naar opzoek zijn!

Schaduwfoto

Schaduwfoto

Als er iemand op jullie foto ontbreekt is het laten maken van foto’s niet vanzelfsprekend. De leegte is zichtbaar én voelbaar!

Lees meer

Op zoek naar een uniek cadeau?

Geef een cadeaupakket van Das' Knuss Fotografie!

Pin It on Pinterest