Hoe deel jij de shoot tijd in?

juni 2023 | gezin

Hoe deel jij jouw shoot-tijd in?
Een fotoshoot duurt bij mij standaard 1 tot 1.5 uur maar hoe je die tijd in deelt is aan jou en jouw gezin of familie.

We beginnen bijna altijd met een foto van je complete gezin of familie en ergens halverwege maken we deze nog een keer. Meestal maken we daarna verschillende foto’s de kinderen samen, ouders een op een met hun kinderen en papa en mama natuurlijk samen. Verschillende toffe foto combinaties!

Maar denk eens wat groter, je mag tussendoor ook van locatie wisselen. Dit gezin heeft ervoor gekozen om iets eerder te stoppen met het maken van de gezinsfoto’s om nog wat langer op de tweede locatie te kunnen zijn. Niet zomaar een locatie maar een plek waar je, zoals de naam het al zegt, echt iets kan beleven; Belevenisboerderij Schieveen. Hier hebben ze naast boederij-dieren waar je mee mag knuffelen ook een OERRR speeltuin waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven en ik als fotograaf daardoor natuurlijk ook.

In deze blog zie en lees je meer over deze fantastisch gezellige en ontspannen fotoshoot. Ben je benieuwd welke locatie(s) bij jouw passen? Hoe jij het maximale kan halen uit jouw tijd? Neem gerust contact op, ik denk graag met je mee. Lieve groet, Dasja

Hoe deel jij de shoot tijd in?

juni 2023 | gezin

We wilden graag foto’s maken op een plek waar wij ‘iets mee hebben’.

Martine aan het woord: “Op de Facebook-pagina van Das’ Knuss had ik al zoveel prachtige familiefoto’s voorbij zien komen… Al ruim vantevoren bedachten we dat een gezins-shoot een prachtig en duurzaam cadeau voor ons 12,5-jarig huwelijksfeest zou zijn.

We hadden prettig contact met Dasja in de voorbereidingen. Ze dacht mee over de kledingkeuze en de locatie. We wilden graag foto’s maken op een plek waar wij ‘iets mee hebben’. Ik vond het best spannend. Wat als wij een locatie zouden uitzoeken die toch minder geschikt zou blijken? Na overleg besloten we voor een mooi bruggetje te gaan in een natuurgebied niet ver bij ons vandaan. Daarna konden we dan naar een kinderboerderij in de buurt.

Op de dag van de fotoshoot begonnen we bij het bruggetje. Dasja gaf al snel eerlijk aan dat deze foto’s niet fantastisch zouden worden… Met name omdat de schaduw van de reling op dat moment van de dag de halve brug bedekte en dus vaak over ons heen viel.

Ik was al eerder op de locatie gaan kijken en had iets verderop nog een klein paadje ontdekt. Het grootste deel van de foto’s die we uiteindelijk hebben uitgekozen zijn daar gemaakt. Wat kan het dan simpel zijn… Gewoon een stukje gras, een paadje en een hek!

Onze jongens kunnen allebei behoorlijk poseren met geforceerde trekken in het gezicht. Gelukkig kon Dasja de nep-lachjes ombuigen naar ontspannen foto’s. Het was een leuke tijd met vragen, grapjes en opdrachten. 

Op de dag van de fotoshoot begonnen we bij het bruggetje. Dasja gaf al snel eerlijk aan dat deze foto’s niet fantastische zouden worden… Met name omdat de schaduw van de reling op dat moment van de dag de halve brug bedekte en dus vaak over ons heen viel.

Ik was al eerder op de locatie gaan kijken en had iets verderop nog een klein paadje ontdekt. Het grootste deel van de foto’s die we uiteindelijk uitkozen is daar gemaakt. Wat kan het dan simpel zijn… Gewoon een stukje gras, een paadje en een hek!

Onze jongens kunnen allebei behoorlijk poseren met geforceerde trekken in het gezicht. Gelukkig kon Dasja de nep-lachjes ombuigen naar ontspannen foto’s. Het was een leuke tijd en met vragen, grapjes en opdrachten. 

Na het maken van de foto’s bij het hek zijn we naar Belevenisboerderij Schieveen gegaan. We komen daar graag met de jongens. Een heerlijke plek met dieren, water, modder… alles om lekker te rommelen, spelen en vies te worden.

Op de hooibalen waar de kinderen altijd spelen bleken de jonge geitjes rond te huppelen. Dasja werd helemaal enthousiast van de locatie en bleef maar foto’s maken!

We zijn heel blij met het eindresultaat.
Mooie ontspannen foto’s, waarop we gewoon onszelf zijn.”
Liefs Martine

Gewoon een stukje gras, een paadje en een hek! Zo simpel kan het zijn.

Door naar Belevenisboerderij Schieveen met Oerrr speeltuin voor nog meer foto’s! 

Pin It on Pinterest