Schaduw silhouet Juul

januari 2022 | gezin, schaduwfoto

Herfst 2021 gezinsfotoshoot op de Soesterduinen.
Wauw wat zagen ze er mooi uit, zulke leuke kleren en mooie kleuren. Direct moesten we erg hard lachen, op dé foto, het silhouet, zouden we uiteindelijk weinig zien van hun kleding.
Gelukkig mocht ik ook een liefdevolle serie maken waarop hun kleding heel mooi tot zijn recht kwam.

Wat heb ik genoten tijdens het fotograferen van dit mooie gezin, zoveel liefde, zoveel plezier en volledige vrijheid om hun te fotograferen zoals ik als fotograaf goed en mooi achtte. Heerlijk wanneer een gezin zichtbaar en voelbaar hun vertrouwen in jouw handen legt.

Toch schuilt er in hun hart een groot verdriet, hun oudste dochter en grote zus groeit alleen in hun hart mee op. Speciaal voor hun mocht ik ook een aantal foto’s maken waarop ik later een silhouet mocht tekenen van hun overleden dochter en grote zus. Geniet je mee met een kleine greep uit deze liefdevolle fotoshoot?

Schaduw silhouet Juul

januari 2022 | gezin, schaduwfoto

De duinen van Soest is een van de mooiste fotolocaties in het midden van Nederland! 

Rob en Jolien kozen er voor om het grootste deel van hun fotoshoot te focussen op het maken van een silhouet, een foto waarop iedereen zwart is, ook het silhouet van hun overleden dochtertje.

Op deze manier kon ik drie verschillende silhouetten maken, een bijzondere complete gezinsfoto, Juul* samen dansend met haar papa en Juul* hand in hand wandelend met haar mama. Rob en Jolien gaven mij volledige creatieve vrijheid, vertrouwen en tijd om iets bijzonders te kunnen maken. Niet eerder mocht ik een groot deel van een fotoshoot focussen op het maken van een silhouet en dat was echt heel bijzonder!

Jolien: ‘Na de shoot volgden er een paar ‘spannende’ weken, want, hoe zou het worden? En daar ging de telefoon: ‘ik heb goed nieuws…! De eerste foto’s zijn klaar’… Goed, toen zaten we op ons werk en moesten we nog tot de avond wachten om de bestanden te openen. Ons geduld werd beloond. Dit gaat verder dan fotografie. Wát een werk! Eindelijk, zichtbaar compleet. Prachtig. En moeilijk. Tranen, want, zo had het kunnen of eigenlijk moeten zijn.

Dit is het meest dichtbij het complete gevoel van ons gezin. Eindelijk zichtbaar, wat wij voelen. Dasja, enorm bedankt! Je doet fantastisch, liefdevol werk.’

Bekijk hier de silhouet foto’s van Rob en Jolien en lees hun ontroerende en aangrijpende verhaal.

Dit gaat verder dan fotografie. Wát een werk! Eindelijk, zichtbaar compleet.

Schaduwfoto

Schaduwfoto

Als er iemand op jullie foto ontbreekt is het laten maken van foto’s niet vanzelfsprekend. De leegte is zichtbaar én voelbaar!

Lees meer

Op zoek naar een uniek cadeau?

Geef een cadeaupakket van Das' Knuss Fotografie!

Pin It on Pinterest