Schaduwfoto Ivana

juli 2018 | gezin, schaduwfoto

Een paar weken geleden mocht ik gezinsfoto’s maken op de Soesterduinen voor Ton en Astrid samen met hun twee prachtige dochters, Demi (18) en Lieve (6). Jullie zijn een prachtig, liefdevol en open gezin en wat stonden de duinen van Soest jullie goed als locatie. Maar toch dragen jullie een groot verdriet in jullie hart. In jullie hart zijn jullie een gezin van vijf met nog een dochter Ivana, die nu 8 jaar zou zijn geweest.

December 2009 werd de tweede dochter van Ton en Astrid geboren. Op de echo was wel iets te zien op haar hartje, maar toch leek alles na haar geboorte in orde. Mooi roze en hard aan het huilen. Een week mochten ze onbezorgd genieten van Ivana met haar prachtige grote blauwe ogen, toen het noodlot toesloeg. Ivana stopte (regelmatig) met ademhalen. De maanden hierna gingen als een waas aan ze voorbij, ze hadden de ambulancebroeder beter een logeerbed kunnen geven. Na drie maanden in spanning werd de diagnose bekend, een ernstige hartafwijking. Hun wereld stortte volledig in.

Maar toch kwam er een beetje hoop, er waren verschillende mogelijkheden tot opereren. En op vrijdag 4 juni 2010 was het eindelijk zover, de operatie aan Ivana haar hartje. Veel eerder dan de operatie klaar had moeten zijn werden ze gebeld, het ging niet goed en ze moesten meteen komen. Nog 15 minuten hebben ze met Ivana kunnen knuffelen voor haar hartje er voor de laatste keer mee stopte. Ivana was toen 6 maanden jong.

Ton & Astrid: ‘Nog nooit hadden wij gezinsfoto gemaakt, het gevoel foto’s te maken zonder Ivana konden wij niet verdragen. Toen wij jouw prachtige Schaduwfoto’s zagen wisten we het meteen, dit is waar we altijd al naar op zoek waren. De fotosessie met jou voelde heel vertrouwd en hierdoor hebben wij een hele leuke avond gehad. Wij vinden het ook erg fijn dat je alle tijd hebt genomen bij het uitkiezen van de foto’s. Dankjewel Dasja, voor deze prachtige herinnering en jouw betrokkenheid, jij hebt ons gezin toch een beetje compleet gemaakt.’

Ton en Astrid, dankjewel voor jullie vertrouwen, openheid en liefde. En de prachtige bloemen natuurlijk. Lieve groet Dasja

Sprak deze blog jouw aan? Dan is deze blog zeker ook iets voor jou! Schaduwfoto Tom samen met zijn ouders en twee broers.

Schaduwfoto Ivana

juli 2018 | gezin, schaduwfoto

Schaduwfoto

Schaduwfoto

Als er iemand op jullie foto ontbreekt is het laten maken van foto’s niet vanzelfsprekend. De leegte is zichtbaar én voelbaar!

Lees meer

Op zoek naar een uniek cadeau?

Geef een cadeaupakket van Das' Knuss Fotografie!

Pin It on Pinterest